dilluns, 23 de maig del 2011

Construïm la revolta. Totes i tots a les acampades!

Les acampades s'han estès com la pólvora des de diumenge 15. Han estat l'espurna que ha encès un ambient carregat de frustració, indignació i ràbia després de tres anys i mig de crisi i una espiral creixent de retallades, precarietat i atur. L'actitud passiva dels sindicats majoritaris –fins i tot pactant un agressiu 'pensionazo’– juntament a la moderació i claudicació de l'esquerra institucional han anat alimentant una indignació social durant els últims mesos fins a provocar l'esclat actual, amb molta gent dient "Prou!".

Les acampades han sorgit després de les exitoses manifestacions del diumenge 15 de Democràcia Real Ja! i l'enorme manifestació dissabte 14 a Barcelona contra les retallades del govern de CiU. Aquest esclat, però, no prové del no-res. Se suma als exemples de lluites arreu d’Europa que hem viscut durant els dos últims anys, especialment a Grècia. Encara més, a certa distància té una connexió amb les revolucions en el món àrab, encapçalades pels joves en atur i sense futur.

No tan sols ens trobem davant una revolta social degut al substrat de crisi i els atacs del govern del PSOE. Es tracta també d'una revolta política que s'oposa justament a la política oficial i institucional i a la reduïda democràcia actual.

Seguir llegint »

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada