dilluns, 23 de maig del 2011

Indignació revolucionària

Estem indignades. Amb la falta de democràcia. Amb les retallades socials. Amb la corrupció. Amb el masclisme i la homofòbia. Amb la impunitat dels racistes i feixistes. Amb les guerres imperialistes. Amb la destrucció del medi ambient. I amb mil coses més.

Per això participem al moviment dels i de les indignades. Per això treballem perquè les acampades creixin, perquè incloguin cada vegada més gent. Perquè es converteixin en una eina cada vegada més forta per impulsar les lluites.

Però l’amplitud de les acampades comporta que aquestes alberguen punts de vista molt diversos. Quins canvis necessitem? N’hi ha prou amb unes reformes electorals, o cal lluitar per canvis socioeconòmics més profunds? Es pot construir una alternativa al costat de la societat capitalista? O cal enderrocar tot el sistema, mitjançant una ruptura revolucionària? Es pot fer una revolució que no acabi simplement amb una nova societat explotadora, com ha passat tantes vegades?

La diversitat és positiva però també hem d’avançar. El sistema té les seves estratègies, i nosaltres necessitem les nostres. Amb el temps, haurem de contestar a moltes d’aquestes preguntes; així va ser a Tahrir, i així serà aquí.

Les decisions de les acampades les prenem en assemblees, com ha de ser. Però a les assemblees, i fins i tot a les comissions, no sempre hi ha temps per debatre molts temes a fons. No sempre hi a temps per analitzar i superar les idees el propi sistema ens ha ficat al cap.

Aquest blog busca contribuir al nostre procés de debat i aprenentatge.
I busca ajudar des d’un punt de vista concret. Volem un moviment ampli, volem acampades on càpiga tota la gent indignada amb l’estat del món i que millorar les coses.

Però dins d’això, defensem la idea que hem d’acabar amb el capitalisme i crear un nou món, basat en la autogestió democràtica i col·lectiva, on podem superar totes les opressions i la destrucció del sistema actual.

És a dir, dins l’ampli espai d’aquesta lluita, defensem el socialisme revolucionari des de baix. Si hi estàs d’acord, posa’t en contacte amb nosaltres.
Plegats i plegades, podem anar treballant per impulsar el conjunt del moviment, i a la vegada, avançar unes estratègies capaces de superar el sistema completament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada